Descopera Genetic Lab

GeneticLab este pionierul analizelor de paternitate in România, cu o experienta de 22 ani in studiul continuu a paternitatilor si are o prezenta etalon bine consolidata, in conformitate cu cele mai inalte standarde internationale.

Vrei să afli mai multe despre serviciile Genetic Lab? Accesează gratuit resursele de mai jos.

Întrebări Frecvente

Când este necesar un test de paternitate?

Testul de paternitate este un test genetic (ADN), prin care se stabilește dacă o persoană de sex masculin este sau nu tatăl biologic al unui anumit copil sau fetus (în cazul sarcinii).

Este obligatorie prezenta mamei pentru obținerea unui test de paternitate?

Nu. Analizarea unei probe de la mamă este recomandată pentru a crește probabilitatea confirmării paternității, însă nu este obligatorie.

Este testul de paternitate un test sigur?

Testarea ADN este cea mai precisă metodă de determinare a gradului de rudenie. Prin analizarea mai multor secvențe ADN (16 markeri, în cazul metodei utilizate de laboratorul nostru), acuratețea de identificare personală crește enorm în comparație cu alte metode. Rezultatul testării ADN va asigura confirmarea paternității cu o probabilitate de 99,99% și excluderea paternității cu o rată de probabilitate de 100%.

Se poate stabili dacă gemenii sunt identici sau nu?

Da. Testul de zigozitate gemelară poate stabili cu precizie dacă gemenii sunt sau nu identici. Gemenii pot fi monozigiți sau identici în cazul în care s-au dezvoltat din aceeași celulă ou (zigot) sau dizigoți (diferiți) în cazul în care au existat două celule ou diferite (două ovule și doi spermatozoizi au dat naștere la două celule ou).

În cât timp primesc rezultatele testului?

Clienții noștri primesc rezultate în termen de 3-7 zile lucrătoare de la primirea probelor de către laborator.

Se poate determina paternitatea înainte de nașterea copilului?

Da. Testul ADN non-invaziv părinte-copil (NIPPT) în timpul sarcinii utilizează cea mai recentă tehnologie de secvențiere ADN (second generation) pentru a detecta fragmente genetice fetale în sângele periferic matern. Astfel se pot compara informațiile biologice ale tatălui pentru a determina relația parentală. Prețul pentru această procedură este de 4700 RON.

Este rezultatul testului de paternitate confidențial?

Da. Puteți fi siguri de păstrarea strictă a confidențialității rezultatului, deoarece acesta nu poate intra în posesia altei persoane decât persoana care solicită testarea ADN.